Dagbesteding & Individuele begeleiding

Dagbesteding is het deelnemen aan activiteiten door kinderen die in verband met hun beperking of situatie uitdagingen beleven. Zij ervaren hierdoor in het reguliere onderwijs onvoldoende leermomenten. Ook kinderen die ondanks “passend onderwijs” toch buiten de boot vallen kunnen hiermee begeleid worden.
 

Deze vorm van dagbesteding is ook geschikt voor:

Kinderen die opnieuw moeten leren zich te vinden in een vaste structuur.

Kinderen die hun zelfvertrouwen zijn kwijtgeraakt en dit weer willen opbouwen.

Kinderen die het lastig vinden om grenzen aan te geven en andere uitdagingen.
 

Herken jij je kind hierin of zijn er andere uitdagingen? Neem dan gerust contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.

diensten-dagbesteding-coachpaard-kindere
Wat doen we tijden de dagbesteding?


Kinderen komen enkele uren tot meerdere dagdelen naar de stal waar zij begeleid worden door een professionele zorgverlener.

De begeleiding vind in zeer kleine groepen plaats met een maximaal van vier kinderen per begeleider. Door de kleine groep wordt er een zeer intensieve vorm van begeleiding in een veilig leerklimaat gewaarborgd. Dankzij de lichamelijke activiteit die afgewisseld wordt met rustmomenten in een pure en liefdevolle omgeving kunnen er hele mooie resultaten worden bereikt.

Tijdens een intakegesprek en een eventuele coachsessie met de paarden worden samen met de ouders of behandelaars gezamenlijke doelen opgesteld en geëvalueerd. Denk hierbij aan het leren of verdiepen van sociale vaardigheden of het omgaan met structuur.

Voorbeeld dagplanning
Individuele begeleiding

De individuele begeleiding is voor kinderen die vastlopen en extra begeleiding nodig hebben. Ik zie regelmatig dat ouders door probleemgedrag overbelast raken en het gezin hierdoor in een crisissituatie belandt. Ik kan onder andere hulp bieden bij ADHD, autisme en verstandelijke beperkingen. Mijn doel is om begrip te creëren, kennis te delen en praktische handvatten te bieden, zo leg ik uit wat bijvoorbeeld autisme voor het kind en het gezin betekent.

Bij de begeleiding maak ik voor de kinderen een fotoboek waar zij veel steun uit kunnen halen in hun dagelijkse ritme, deze is compact en weerbestendig. Hierin kunnen ze aan de hand van persoonlijke foto’s en informatie meedoen in het ritme van de dag. Zo krijgen ze bijvoorbeeld hulp bij het deelnemen aan het verkeer en het OV, het bed ritueel, opstaan in de ochtend en boodschappen doen.

De individuele begeleiding is iedere dag mogelijk. Het aantal uren begeleiding gaat in overleg, dit is per kind verschillend. Het is ook mogelijk om al met de begeleiding te starten als er nog geen diagnose bekend is, maar het probleemgedrag te ernstige vormen aanneemt. Het doel is om de rust in het gezin en bij het kind zo snel mogelijk terug te kunnen laten keren.

Wat is individuele begeleiding?

 

  • Ik ondersteun het kind en het gezin.

  • Ik ontlast het gezin en het netwerk.

  • Ik begeleid het kind in het gezin, op school en in de vrije tijd met het uitoefenen van hobby’s. Eigenlijk overal waar het nodig is.

  • Ik help met de deelname aan het verkeer en biedt begeleiding bij het reizen in het OV.

  • Er is ook mogelijkheid tot 1 op 1 schoolbegeleiding als kinderen vastlopen en vaker eruit gestuurd worden dan dat ze in de klas zitten. Dit om schooluitval te voorkomen of weer in te stromen in het onderwijs in welke vorm dan ook.

diensten-dagbesteding-coachpaard-kindere