Mijn verhaal

Nicole van Esch

Ik ben Nicole van Esch en ik ben 43 jaar. Ik ben getrouwd, heb 4 kinderen en een weekendpleegdochter. Drie van mijn vier kinderen zijn gediagnosticeerd met ASS. Aanbrengen van structuur, regelmaat, voorspelbaarheid, veiligheid maar ook kind zijn, is voor hen heel erg belangrijk. Hier ligt dan ook mijn specialiteit.


Ik heb veel werkervaring in de maatschappelijke zorg. Zo ben ik onder andere werkzaam geweest als maatschappelijk werkster bij een welzijnsorganisatie in Den Haag.

HIER vind je een overzicht van alle opleidingen die ik heb gedaan.

Het werken met mensen is nooit een dag hetzelfde en dat vind ik het leukste wat er is. Ik heb ook ervaring als manager in de kinder- en jeugd psychiatrie, volwassenen psychiatrie en ik heb in de verstandelijke gehandicaptenzorg gewerkt. Ik doe dit werk al jaren met veel passie en inzet. 


Het structureren en begrijpelijk maken van situaties en het mee laten bewegen van de kinderen in onvoorziene omstandigheden/ situaties is een van mijn grootste talenten.  


Ik heb altijd al een passie voor paarden gehad en toen mijn dochter op paardrijden ging is deze weer aangewakkerd. Na eerst een tijd les te hebben gereden, heb ik in 2016 mijn paard Don gekocht. In de loop der tijd kreeg ik het gevoel dat ik mijn passie voor het werken met mensen en paarden graag wilde combineren.

 

In 2018 heb ik de knoop doorgehakt en besloot ik van mijn hobby en passie mijn werk te maken. Paarden zijn gevoelsdieren en hiermee kunnen zij therapeutisch veel betekenen voor mensen. Door middel van paardencoaching en therapie krijg je meer ontspanning en zelfinzicht, waardoor je bepaald gedrag kan verklaren. 

Coachpaard Yero

Ik ben Yero, een ruin van 15 jaar oud. Ik woon al bijna 3 jaar bij Nicole. Ze noemen mij heel gevoelig, maar ik vind mijzelf wel heel stoer, want ik kan alles:

dressuur, springen, crossen en zelfs voor een rondje mennen draai ik mijn hand niet om.

Ik heb zelfs aan een aantal menwedstrijden meegedaan.

Knap hé voor een geboren draver! Ik ben dikke vrienden met Don, we staan altijd samen in de wei en genieten daar volop.

Coachpaard Don

Ik ben Don, een ruin van 12 jaar oud. Ik woon 4 jaar

bij Nicole en was haar eerste paard. Ze rijden vooral dressuur met mij, dat kan ik het best.

En buitenritten natuurlijk, dat vind ik ook heerlijk. Springen kan ik wel, maar het is niet mijn specialiteit. Als ik niet bezig ben met coachen of rijden, sta ik het liefst lekker te eten in de wei met mijn vriend Yero waar ik af en toe wel te porren ben voor een sprintje.