Onze werkwijze

Onze visie is dat kinderen met een uitdaging zich in een veilige en gestructureerde woon- en leeromgeving het beste kunnen ontwikkelen. Dankzij veiligheid en structuur bereiken zij een zo groots mogelijke zelfstandigheid en leren wij ze omgaan met hun uitdaging in Zorghuis van Esch

Autisme-behandeling-zorghuis-Alphen-aan-
Kernwaarden en meer

Gelijkwaardigheid, veiligheid en de mogelijkheid tot er toe doen zijn kernwaarden in ons bedrijf. Dit geldt ook voor aandacht, betrokkenheid, eerlijkheid, betrouwbaarheid, professionaliteit en ervaringsdeskundigheid.  Ook hebben wij de mogelijkheid om de kinderen met paarden en andere dieren om te laten gaan. Het verbinden van paarden en dieren met de zorg voor kinderen is de grootste rijkdom en vervullend werk wat er maar kan zijn.

De kinderen die bij ons komen hebben vaak een (lang) traject achter de rug. Hierdoor is hun onzekerheid gegroeid. Bij ons kunnen zij tot rust komen. Wij bieden hen voorspelbaarheid, structuur en aandacht. Wij zijn zelf ook rustig en gestructureerd en hebben jarenlange ervaring in de omgang met uitdagend en afwijkend gedrag. Wij kunnen hierop inspelen en begeleiding bieden. In de gewenningsfase is ons motto: zo min mogelijk prikkels, maar zoveel prikkels als nodig is.

Na de gewenningsfase laten wij de kinderen in eigen tempo stappen maken in hun ontwikkeling. Dit gaat gepaard met individuele begeleiding. Ze mogen zichzelf zijn, fouten maken en oefenen zonder afgewezen te worden. 

Wat kun je verwachten?​

Kinderen en ouders kunnen een aantal dingen van ons verwachten:

  • De kinderen en ouders mogen zo zijn als zij zijn. We laten iedereen in hun waarde.

  • Vanaf het begin hebben ze ons vertrouwen.

  • Wij respecteren de kinderen en hun familie, ongeacht afkomst, geloof of gedragsproblemen. 

  • Fouten maken is oké.

  • Onvoorwaardelijkheid, geduld en rust. 

  • Methodische begeleiding en (ervarings)deskundigheid vooral gericht op autisme.

  • Kernwaarden zijn geïntegreerd in de dagstructuur, communicatie en  bejegening

Zorghuis Van Esch is een veilige en aantrekkelijke plek, waar mens, dier en de natuur tot hun recht komt op ieders unieke manier.

diensten-paardencoaching-coachpaard-yero