Wie zijn wij?

Nicole van Esch

Wij zijn Nicole (43 jaar) en Robbie van Esch (44 jaar), wij wonen in Alphen aan den Rijn. In december 2020 zijn we met een waanzinnige passie gestart met Zorghuis van Esch. Een gezinshuis voor kinderen en jongeren met autisme.

Wij hebben zelf een groot gezin met 4 kinderen van 11, 13, 16 en 19 jaar oud. Ook houden wij erg van dieren. Wij hebben 2 honden en 2 paarden.

Drie van onze kinderen hebben de diagnose autisme. Hierdoor zijn wij echte ervaringsdeskundigen.

Daarnaast heeft Nicole veel werkervaring in de maatschappelijke zorg en is zij paardencoach. Zij is onder andere werkzaam geweest als maatschappelijk werkster bij een welzijnsorganisatie. Ook heeft zij ervaring als manager in de kinder- en jeugd psychiatrie. Dit werk doet zij al jaren met veel passie en inzet. Robbie is werkzaam als audicien en heeft hierin zijn eigen bedrijf. In zijn vrije tijd zal hij nauw betrokken zijn bij Zorghuis van Esch en zijn steentje bijdragen.

 

Wij zijn erg trots op onze kinderen. Zij zijn ondanks hun autisme of leven in een gezin met autisten opgegroeid tot zelfstandige, leuke jongeren en jongvolwassenen met een verantwoordelijkheidsgevoel. Dit vraagt van ons als ouders veel inzet, geduld, onvoorwaardelijke liefde en begrip. Wij geven nooit op en geloven dat het goed komt. Dit geeft ons vertrouwen in de toekomst. Wij vinden het belangrijk dat kinderen met een uitdaging opgroeien in een warm gezin. Dit is niet altijd even makkelijk en daarom zijn wij Zorghuis van Esch gestart. Wij willen kinderen met een uitdaging die vastgelopen zijn op school, thuis of vrije tijd een stabiele een veilige plek geven waarin zij kunnen leren om gaan met hun uitdagingen.

Robbie-en-Nicole-van-Esch-Zorghuis-van-E
coachpaard-Don-van-Esch-paarden-coaching
coachpaard-Yero-van-Esch-paarden-coachin

Onze dieren

Wij geloven in de kracht van dieren bij de hulpverlening aan kinderen. Dieren zijn puur en kunnen heel veel betekenen voor een kind (met autisme)

Bij zorghuis van Esch wonen twee geweldige honden Bruno en Ted, en op stal staan onze paarden Don en Yero

Zorghuis-van-Esch-Hondencoaching-Alphen-