Ons Zorghuis

Wij zijn Nicole en Robbie van Esch en december 2020 hebben wij de stap genomen om een gezinshuis te beginnen voor kinderen en jongeren met autisme die tijdelijk niet thuis kunnen wonen.

24 / 7

Zorghuis van Esch is een 24-uurs woonvoorziening voor kinderen en jongeren met autisme. Wij zijn gevestigd in Alphen aan den Rijn. Hier hebben wij een ruime woning met grote tuin, dicht bij een groot recreatiegebied. Op dit moment hebben wij de capaciteit om 2 kinderen op te vangen. Dit zullen in de nabije toekomst 4 kinderen worden. De kinderen die bij ons komen wonen hebben een indicatie voor begeleiding en zijn tussen 6 en 21 jaar oud.

Zorghuis-van-Esch-Alphen-aan-den-rijn-au
Missie-van-Esch-Zorghuis-Autisme-Alphen-
Onze Missie

Het is onze missie om kinderen met een uitdaging die vastgelopen zijn op school, thuis of in hun vrije tijd een stabiele en veilige plek te geven. Een plek waarin zij kunnen leren omgaan met hun uitdagingen.

Wij geloven dat een veilige woon- en leeromgeving die wordt afgestemd op hun uitdagingen, samen met de omgang met paarden en andere dieren leidt tot optimale en succesvolle ervaringen.

Het uiteindelijke doel is om de kinderen weer in te laten stromen in onderwijs of het gezin van herkomst. Ook stomen we hen klaar om beter te kunnen functioneren in gezinsverband en in staat zijn deel te nemen aan vrijetijd activiteiten.

Autisme is onze specialiteit

Wij helpen kinderen die niet thuis kunnen wonen of in een normaal gezinshuis. Deze kinderen dienen op een zeer specifieke manier begeleid en bejegend te worden, en dat kunnen wij hen bieden.

Autisme is onze specialiteit en de aanpak hiervan is in ons dagelijkse privéleven geïntegreerd. Dit vindt zijn oorsprong in de begeleiding van onze eigen kinderen, wij hebben zelf 3 kinderen met de diagnose autisme.

Autisme-Zorghuis-van-Esch-Alphen-aan-den

Volg ons op Social Media!

  • Facebook
  • Instagram